Eerste dag vuurwerkperiode al slachtoffers

Lening eximbank creeert onbehagelijk gevoel in samenleving zegt VHP fractie leider Santhoki
december 29, 2016
‘Automatische rem in vrachtwagen voorkwam erger in Berlijn’
december 29, 2016
Show all

Eerste dag vuurwerkperiode al slachtoffers

De officiële verkoop-en afsteekperiode is nauwelijks begonnen en er zijn al vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Een man van 39 jaar heeft een barst wond aan de rechterhand. Bij een 19-jarige jongeman zijn de verwondingen erger, barst wonden aan de vingers, waarbij amputatie noodzakelijk was.

Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt aan Starnieuws dat de oorzaak van deze ernstige letsels knalvuurwerk is geweest. Ondanks het verbod van de brandweer blijkt volgens hem dat er knalvuurwerksoorten die op de lijst van illegaal vuurwerk zijn geplaatst, zijn geïmporteerd.

Hij is daar niet over te spreken. Coats wijst erop dat illegaal vuurwerk niet mag worden verkocht, gekocht en worden afgeschoten. Vorig jaar waren er ondanks alle voorlichting van de brandweer 25 vuurwerkslachtoffers. Nickerie had er geen. Bij de jaarwisseling 2014/2015 waren er 19 vuurwerkslachtoffers in Paramaribo en twee in Nickerie.

Vanaf 27 december mag er vuurwerk worden verkocht en afgestoken. De laatste dag voor het afsteken en verkopen van vuurwerk is 2 januari 2017. Starnws

Comments are closed.