‘Eenheid’ centraal op ‘Op Yari’-viering Pertjajah Luhur

Dagbladen overzicht maandag 29 januari 2018
januari 29, 2018
Export rondhout alsnog aan banden gelegd
januari 29, 2018
Show all

‘Eenheid’ centraal op ‘Op Yari’-viering Pertjajah Luhur

De Pertjajah Luhur (PL) hield zaterdag haar ‘Opo Yari’-viering te Weg naar Zee. Daarbij is een nieuw kernbestuur geïnstalleerd onder leiding van gewezen topsporter George Tarsa. Als eerste spreker die avond deed Tarsa vooral een oproep naar de jongeren van Weg naar Zee om zich te bundelen. Hij onderkent dat de verkiezingen van 2020 geen makkelijke zullen zijn, maar met vereende krachten denkt Tarsa dat de PL een goede beurt zal maken in het gebied. Zijn partijgenoten Ingrid Karta-Bink en Andy Atmodimedjo riepen als gastsprekers de achterban op de gelederen te sluiten in aanloop naar de komende verkiezingen. Ze stonden stil bij de tegenslagen die de partij heeft moeten doorstaan met een NDP-regering aan het roer.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo vindt het na 50 jaar in de Surinaamse politiek meer dan genoeg en tijd om een stap terug te doen. Hij heeft zaterdag herhaald dat het na 2020 zover is. Tot die tijd heeft Somohardjo nog een missie te voltooien en dat is de Javanen te herenigen en de Pertjajah Luhur weer sterk te maken.

Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur. Als het van hem afhangt haalt de partij in 2020 zeker drie zetels binnen in Paramaribo.

Comments are closed.