Eenduidige wisselkoers onderdeel van pakket aan maatregelen Centrale Bank

Kustwacht en Staatsolie werken samen
maart 22, 2019
PRO vraagt aandacht waterproblematiek Wit Boitie
maart 22, 2019
Show all

Eenduidige wisselkoers onderdeel van pakket aan maatregelen Centrale Bank

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) komt met een reeks maatregelen om het financieel verkeer en de wisselkoers te managen. Dat zei governor Robert-Gray van Trikt deze week op een persconferentie. Meegenomen wordt ook het in lijn te brengen van Suriname met internationale compliance-regelgeving om crimineel geld uit het geldverkeer te houden.

Het wisselkoersenfront baart Van Trikt nog wat kopzorgen. Ondanks redelijke monetaire en economische indicatoren ziet hij deze niet terugvertaald in de valutakoers.

Met alle belanghebbenden die van invloed zijn op de koersen, waaronder de cambio’s, worden er gesprekken gevoerd om een eenduidige wisselkoers te bepalen. De rode draad daarbij is dat de Centrale Bank de wisselkoers bepaald en geen enkele andere instantie:

Governor Robert-Gray van Trikt. Volgens de topman van de Centrale Bank, de moederbank van het land, wordt er met alle betrokken instanties, waaronder de geldwisselkantoren, spijkers met koppen geslagen om tot een eenduidige wisselkoers te komen.

Comments are closed.