Een Prado bouwjaar 2016 voor minister JusPol

CENTRALE MARKT STUNT MET PRIJZEN LANDBOUWPRODUCTEN
maart 17, 2016
Met thuisblijven Gajadien en Breeveld US$ 20.000 bespaard
maart 17, 2016
Show all

Een Prado bouwjaar 2016 voor minister JusPol

Minister Jennifer van Dijk-Silos bevestigt tegenover Starnieuws dat de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning heeft goedgekeurd dat een Toyota Landcruiser Prado, modeljaar 2016 aangeschaft zal worden voor Justitie en Politie (JusPol). De bewindsvrouw reed tot nu toe in een auto van het Onafhankelijk Kiesbureau met goedkeuring van haar collega van Binnenlandse Zaken. Het nieuwe voertuig kost  US$ 61.500 tegen de geldende dagkoers van de Centrale Bank van Suriname.

De minister deelt mee dat de missive van vicepresident Ashwin Adhin binnengekomen is. De procedure is via de comptabele regels ingezet voor autorisatie bij het ministerie van Financiën. “Ik heb gekozen voor een soepele regeling, zonder voorschot te betalen, gezien de economische situatie. In twee jaar is het voertuig afbetaald en het maandelijkse leasebedrag is evenveel als een huurauto van een minister kost. Ik heb vanaf het begin voor gepleit om geen auto’s te huren,” zegt Van Dijk-Silos. Zij merkt op dat voertuigen voor ministers nou eenmaal duur zijn. In De Nationale Assemblee is de auto waarin de bewindsvrouw rijdt, tot een issue gemaakt. Opgemerkt werd in ’s lands vergaderzaal dat zij een auto heeft gekocht als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau en deze zou verhuren aan de overheid. De minister weerlegde dat dit het geval is. Zij had indertijd als OKB-voorzitter een oude auto gekocht volgens de comptabele regels, nadat een andere auto was aangeschaft. Zij maakt gebruik van dit voertuig dat toebehoort aan Binnenlandse Zaken.

Na alle heisa over de auto in De Nationale Assemblee deelde de minister mee dat het beste is om ook een auto aan te schaffen waar bewindslieden recht op hebben. “Nu weet een ieder dat voor de minister van Justitie en Politie een auto wordt aangeschaft die aan de Staat toebehoort,” zegt Van Dijk-Silos. Uit de missive blijkt dat een leaseovereenkomst van minimaal 24 maanden wordt aangegaan. Suroto NV/CKC heeft de gunning gekregen.

Comments are closed.