Economische situatie en wisselkoersen laten huishuurders wanhopen

Januari dodelijkste COVID-maand; al 17 slachtoffers dit jaar
januari 12, 2021
Politieacties Nickerie moeten criminaliteit harde klappen toebrengen
januari 12, 2021
Show all

Economische situatie en wisselkoersen laten huishuurders wanhopen

De financieel-economische situatie in Suriname legt steeds meer druk op de basiszekerheden van heel veel mensen. Dit in combinatie met de valutakoersen maakt dat vooral het betalen van huishuur een uitdaging is. Mensen die het niet meer voor elkaar kunnen krijgen wijken uit naar kleinere, minder comfortabele woningen. In extreme gevallen gaan personen zelfs over tot het kraken van leegstaande woningen.

Vorige week dook er een foto op van een gezin dat intrek nam in een bushuisje. De problemen die ontstaan door de financiële malaise die een uitwerking heeft steeds meer mensen zijn aangekaart in De Nationale Assemblee (DNA). Een presentatie van een structurele oplossing is echter niet uit de doeken gedaan.

Het wordt steeds moelijker voor personen en gezinnen om te voldoen aan met name de huishuur. De hoge wisselkoers voor valuta doet hen de das om. Sommigen gaan ertoe over leegstaande woningen te kraken, uit wanhoop omdat ze geen andere weg open zien. De roep vanuit de gemeenschap om een structurele oplossing voor de nijpende financieel-economische situatie in het land is in het parlement geuit; een gedegen antwoord bleef uit.  

Comments are closed.