Economische Controle Dienst volhardt in aanpak

Politiebond werkt gestaag aan verbetering
september 17, 2016
90 seconden – Wederom reshuffling ministers – 17 september 2016
september 17, 2016
Show all

Economische Controle Dienst volhardt in aanpak

In het kader van de intensievere aanpak van de prijscontrole vanuit het Ministerie van Handel en Industrie (HI), is de Economische Controle Dienst (ECD) bezig met verhoogde acties.

Deze week zijn winkels in de wijk Zorg & Hoop aangedaan en enkele in het district Commewijne.

In Zorg & Hoop bleek dat veel winkeliers bepaalde producten niet van prijzen hadden voorzien. Daarnaast waren de voorverpakte goederen zoals uien, suiker, aardappelen, zout, gele- en groene erwten vaak minder in gewicht. Deze voorverpakte goederen zijn direct van de schappen gehaald en opnieuw verpakt met het juiste gewicht.

Winkeliers in Commewijne deden merendeels aan prijsopdrijving. Zo bleek dat na berekening van de verkoopprijs van bijvoorbeeld suiker en  babyvoeding van het merk Nutrilon en Lactogen, de meesten een veel hogere winstmarge in rekening brachten. In enkele winkels in Zorg & Hoop was dit ook het geval.

Ook trof de ECD producten aan die volgens de Wet op Bestrijdingsmiddelen, verboden zijn, aldus HI.

De dienst heeft direct opgetreden tegen de smokkel van sigaretten en de diverse drinkgelagen die waren opgezet bij de winkels.

Het ministerie benadrukt dat het alles in het werk stelt, dat winkeliers zich houden aan de geldende regels, met betrekking tot prijsberekening en tegengaan van hamsteren en smokkel, evenals de bepalingen in de verstrekte vergunning, wat ze wel en niet mogen verkopen.

Comments are closed.