Economie van Suriname behoeft dringend een oplossing

Onderwijsminister Ferrier wil Leraar LBO Brokopondo ontslaan
april 5, 2019
Sportverslagen – 5 april 2019
april 5, 2019
Show all

Economie van Suriname behoeft dringend een oplossing

De economie van Suriname kan vergeleken worden met een tijdbom die elk moment kan ontploffen, indien wij niet op tijd maatregelen treffen. Dit gaf de secretaris van de Vereniging van Economisten van Suriname (VES), Steven Debipersad, gisteren aan tijdens de discussieavond van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Het thema van de avond was de economie van Suriname nu en in de toekomst. Debipersad zegt aan radio 10 dat er veel dingen zijn die onze economie ziek maken, maar dat de problemen binnen de economie niet opgelost worden. De econoom is daarom van mening dat het niet lang zal duren voordat de tijdbom barst.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft onlangs aangegeven dat er zomaar gezeurd wordt over de US$ 2,5 miljard schuld die Suriname heeft, terwijl het land goud-, olie- en bauxiet-reserves heeft met een waarde van meer dan US$ 200 miljard. De econoom, een reactie hierop gevraagd, zegt dat het een denkfout is, omdat potentie aan natuurlijke hulpbronnen geen garantie is dat je als land deze hulpbronnen bezit.

U hoorde de secretaris van de Vereniging van Economisten in Suriname, Steven Debipersad tijdens de discussieavond gisteren georganiseerd door DOE. Het is de bedoeling dat de partij meer van dit soort avonden zal organiseren om interactief in contact te zijn met de gemeenschap.

Comments are closed.