Helmut Gezius: “Aandacht bromfietsers terecht”!
augustus 19, 2016
Zonder  schoolgeld geen inschrijving
augustus 19, 2016
Show all

EBS’ers weer op post, willen deel twk

Werknemers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) hervatten vandaag het werk, na twee dagen actie te hebben gevoerd. Donderdagmorgen is besloten weer te gaan werken, maar wordt er wel aan president Desi Bouterse gevraagd om hen tenminste een lumpsum uit te betalen.

Dit bedrag zou een deel van de SRD 500 loonsverhoging per maand moeten zijn. Het was de bedoeling dat de verhoging zou terugwerken en daarvan willen ze nu een deel.  Bondsvoorzitter Steve Geerlings zegt dat als de verhoging zou worden toegekend, elke werknemer een TWK van enkele duizenden Surinaamse dollars zou moeten ontvangen. “Daarvan vragen wij nu een deel. Dit geld kan dan worden afgetrokken wanneer de overeenkomst in uitvoering wordt gebracht.”

Ook willen de werknemers dat de studietoelage wordt uitbetaald. “Ik denk niet dat men de arbeiders zal onthouden dat zij schoolspullen voor hun kinderen kopen”, zegt de bondsvoorzitter. De president had eerder de overeenkomst laten aanhouden tot volgend jaar, omdat de EBS in zwaar weer verkeert. De bond heeft het staatshoofd gisteren een brief gestuurd om te praten over de aangepaste wensen. De vakorganisatie wacht tot woensdag op een reactie. DWT

Comments are closed.