EBS-werknemers zien af van actie

Voorlopig geen gesprek met minister over kosteloze rechtsbijstand
november 3, 2015
Peneux: Op korte termijn nieuw universiteitsbestuur
november 3, 2015
Show all

EBS-werknemers zien af van actie

De veertienhonderd werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) vinden het niet nodig om het werk neer te leggen. De lumpsum van SRD 1.000, die elk personeelslid al twee maanden terug moest ontvangen, wordt uiterlijk vrijdag gestort. Dat is zondagavond afgesproken tussen de vakbond onder leiding van Steve Geerlings en waarnemend directeur Marcel Eyndhoven. Zo vermeldt De Ware Tijd online.

De vakbondsleider had vrijdag laten weten dat de leden verhit waren dat de lumpsum nog niet uitbetaald was en ze zouden hoogstwaarschijnlijk maandag het werk stilleggen. Er was een ledenvergadering belegd, waar men heeft afgezien van de acties en werd er goedkeurend gereageerd op de mededeling dat het geld wordt uitbetaald. De SRD 1.000 is een uitvloeisel van de collectieve arbeidsovereenkomst van 2015.

“De zaken moesten nog geregeld worden”, antwoordt Eyndhoven op de vraag waarom het geld niet eerder is uitgekeerd. Naar zijn zeggen moest er afgestemd worden met de aandeelhouder, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Eyndhoven is niet ervan op de hoogte of minister Regilio Dodson de lumpsum en loonsverhoging heeft teruggedraaid. De bewindsman had vrijdag gezegd dat de uitbetaling niet zou doorgaan, gezien de financiële problemen in het land.

Comments are closed.