EBS stelt vast: stroomverbruik weer toegenomen

Today in Pop History
september 4, 2014
Dagbladen overzicht 04 september
september 4, 2014
Show all

EBS stelt vast: stroomverbruik weer toegenomen

Het stroomverbruik is weer toegenomen. Zo blijkt uit metingen die de EBS tussen 28 augustus en 2 september heeft gedaan. De EBS die de cijfers vanmiddag vrij gaf, zegt dat hierdoor de levering van stroom weer in gevaar komt. Woensdag werd het hoogste getal van 194.4 megawatt gemeten. Bij het bereiken van de kritieke grens van 200 megawatt verbruik door huishoudens en ondernemingen, zal de EBS gedwongen zijn weer tot loadshedding over te gaan.

Het gezamenlijk opwekvermogen van de EBS, Staatsolie en Suralco, zit namelijk onder de 200 megawattgrens.Onder andere dankzij de besparing van burgers en bedrijven hoefde de EBS sinds dinsdag 26 augustus de afgelopen dagen geen gebieden uit te schakelen.Vorige week woensdag maakte president Desi Bouterse nog bekend dat het juist goed ging met het besparen van stroom. De bevolking had toen 17 megawatt bespaard.

Nu lijkt die besparing weer voor een groot deel teniet gedaan. De EBS roept al dagen lang op het verbruik met de helft terug te brengen, zodat het uitschakelen van wijken niet hoeft, wat de afgelopen week een paar dagen wel gelukt was. De noodzaakt is er volgens de EBS nog steeds om dagelijks zuinig om te springen met stroom, vooral tussen acht uur ’s morgens en drie ’s middags.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.