EBS haalt dorpen in Para uit het donker

Facebookgroep om stotteraars te ondersteunen
oktober 25, 2016
Schoolsport krijgt prominentere rol in onderwijscurriculum
oktober 25, 2016
Show all

EBS haalt dorpen in Para uit het donker

Powakka, Redi Doti en enkele andere dorpen in de omgeving worden aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Op 10 oktober is er een veldbezoek gebracht aan Powakka en omstreken.

Dit project is onderdeel van het Inter-American Development Bank (IDB) Loan-1 programma en is al anderhalf jaar aan de gang. Ook de dorpen Ayo aan de (linkeroever van de Surinamerivier, Redi Doti, Pierre Kondre en Cassipora (aan de rechteroever van de Surinamerivier) worden aangesloten op het net. Er komt daarvoor een hoogspanningskabel over de Redi Dotibrug.

Het eerste deel van dit project wordt in december opgeleverd. Hierbij zal Klein-Powakka op het net worden aangesloten. Het streven is om de andere dorpen uiterlijk eind eerste kwartaal van 2017 aan te sluiten op Epar. De dorpen die in dit gebied afhankelijk waren van dieselgeneratoren van de dienst Elektrificatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zullen dan constant stroom hebben.

Comments are closed.