EBS geeft startsein voor USD 100 miljoen investeringsprogramma

Documentaire van Ida Does internationaal bekroond
september 26, 2017
Peneux: scholen gaan 2 oktober open
september 26, 2017
Show all

EBS geeft startsein voor USD 100 miljoen investeringsprogramma

De Energiebedrijven Suriname (EBS) steekt van wal  met het “Upgrade en Expansie Elektriciteitsvoorzieningssysteem”. Met dit programma gaat 98 miljoen USD gemoeid waarvan de Caribische Ontwikkelingsbank een lening van 65 miljoen USD heeft goedgekeurd en verstrekt. De Staat komt in met de rest.

In het programma is niet alleen de vernieuwing van het bestaande elektriciteitsnet opgenomen, maar is er ook sprake van uitbreiding en de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

In Nickerie en Coronie worden er centrales voor de opwekking van zonne-energie opgezet terwijl er landelijk ook nog vijf onderstations worden gebouwd. Enkele bestaande tussenstations zullen ook een revisiebeurt ondergaan.

“We kunnen u verzekeren dat met de lening van USD 65 miljoen aan Suriname namens de EBS en met een eigen bijdrage van USD 32 miljoen wij een serieuze stap in de positieve richting hebben gezet, om de elektrische infrastructuur van Suriname weer gezond te maken”, zegt EBS-directeur Rabin Parmessar gisteren bij de startsein van het expansie- en uitbreidingsprogramma.

EBS-directeur Rabin Parmessar over het “Upgrade en Expansie Elektriciteitsvoorzieningssysteem”.

Comments are closed.