E-ID kaart bespaart districtsbewoners lang reis naar Paramaribo

Dagbladen overzicht – 19 maart 2019
maart 19, 2019
Regering trekt Wet Rij en Voertuigen belasting niet in
maart 19, 2019
Show all

E-ID kaart bespaart districtsbewoners lang reis naar Paramaribo

Eerste dag verloopt met kinderziekten zegt e-goverment coördinator

Met de introductie van de e-ID kaart maandag 18 maart (gisteren) in Nickerie hoeven burgers in dit district niet meer naar Paramaribo af te reizen voor de aanmaak van hun identiteitskaart. Tot maandag kwamen medewerkers van het CBB 1 tot 2 keer per jaar naar het district voor het maken van ID-kaarten. In een ander geval moest men naar Paramaribo voor de kaart. Nu kan de burger in Nickerie op zeker 3 van de 5 BVB-kantoren (Bureau voor Burgerzaken) terecht voor het maken van de E-ID kaart.

Nadat de E-ID kaart vrijdag In Paramaribo is geïntroduceerd kan er sinds 18 maart landelijk op 14 BVB-kantoren een aanvraag voor een ID kaart worden gedaan zegt Gardelito Hew A kee e-gouverment coördinator op het kabinet van de president. Het ligt in de bedoeling dat binnen 3 maanden dit op 40 locaties landelijk kan gebeuren zei Hew A Kee. Het proces ondervindt op sommige locaties nog wat stremmingen zegt hij, maar op de eerste werkdag met dit nieuw systeem is wel duidelijk dat veel meer mensen per dag geholpen kunnen worden.

De introductie van de E-ID kaart is slechts het begin van een proces van digitalisering waarbij binnen niet al te lange tijd verschillende diensten en instanties binnen de overheid de kaart zullen incorporeren in hun dienstverlening zegt Hew AKee. Ondertussen zullen de nodige zaken In place worden gebracht waardoor ook de private sector de E-ID kaart kan gebruiken binnen hun dienstverlening.

Suriname is het eerste land binnen Caricom met zo een E-ID kaart. Dit maakt het volgens de e-gouverment coördinator mogelijk dat indien de Caricom pas zou worden geïntroduceerd, wij met de nieuwe E-ID binnen de Caricom zouden kunnen reizen.

De E-ID kaart is maandag 18 maart door minister Mike Noersalim van Binnenlandse zaken op de verschillende bureaus voor burgerzaken in Nickerie geïntroduceerd.

Comments are closed.