Dwight Jubithana wint van de dames op z’n hoge hakken

Guinness Wereld Records
augustus 3, 2015
NPS schakelt juristen in over terugroepen Sapoen/Chitan
augustus 3, 2015
Show all

Dwight Jubithana wint van de dames op z’n hoge hakken

Uit Starnieuws

Dwight Jubithana is zaterdag de winnaar geworden van de High Heel Run 2015. Hij was de enige mannelijke deelnemer. Hij had ook schoenen met de hoogste hakken aan, namelijk 13 cm. “Het was moeilijk,” vertelt ‘meneer hak’ zoals hij door ceremoniemeester en komiek Pres Juriaantje wordt aangekondigd. “Mijn kuiten waren helemaal gespannen, waardoor ik even niet kon lopen. ‘Big up’ voor de vrouwen. Ik zou echt niet kunnen om op hakken naar plaatsen te gaan.”
De race op hakken is voor de derde keer gehouden. Met de activiteit vraagt de organisatie, Shared Vision, de aandacht voor bepaalde onderwerpen of instellingen. Dit jaar is Huize Betheljada, een tehuis voor kinderen met een beperking, bedacht. De bewoners van het tehuis zijn opgehaald door de leden van Shared Vision. In een korte stoet werden de rolstoelen gestoten naar het Marriot hotel, de basis van de activiteiten. Op het terrein is er een braderie gehouden. Later voegden de motorrijders van Makka Suriname zich bij het geheel. Zij zorgden voor de ere ronde van de finalisten.

Lucille Deekman en Maureen Maynard van Shared Vision zijn net als het publiek verrast door Jubithana. “Alles is gegaan zoals we gepland hadden, maar dat een heer zou winnen, nee dat hadden we niet verwacht,” geeft Maynard aan. “Er zijn vrouwen die beweren dat mannen betere koks zijn, betere kappers en nu moeten we ook toegeven dat heren harder rennen op hakken.” Deekman merkt op dat het optreden van Jubithana van moed en durf getuigt. “Er hadden zich vijf mannen opgegeven. Hij is ondanks hun afzeggingen toch gebleven en heeft tot vanochtend zijn best gedaan om schoenen te vinden in zijn maat. Hij heeft gerend in schoenen die twee maten te klein zijn. Het gaat eigenlijk niet om wie meedoet. Het gaat erom dat je aandacht vraagt en rent voor het doel.”

Behalve de top drie zijn er ook prijzen uitgereikt aan Miss Dare Diva (de oudste deelnemer, 62 jaar), Miss Fabulous Shoes en Miss Fashionista. De prijzen varieerden van gezichtsbehandelingen tot een overnachting in Marriot. Dwight mag met vakantie naar Santo Domingo. “Het allerbelangrijkste is ‘no frede’. Weet voor jezelf waarom je rent,” geeft Jubithana de mannen mee. “Het gaat om het goede doel ondersteunen, zet die taboe en die ‘gedachtes’ die je hebt aan een kant. Kom mee doen.”

Comments are closed.