Duurzame verwerking medicinale planten als groei voor onze schatkist

Controlepost Back track eind maart een feit
januari 17, 2019
Sportverslagen – 18 januari 2019
januari 18, 2019
Show all

Duurzame verwerking medicinale planten als groei voor onze schatkist

Volgens farmacoloog Dennis Mans komen er in Suriname meer dan 800 plantensoorten voor die gebruikt kunnen worden voor medicinale doeleinden en van economische waarde kunnen zijn voor ons land. Dit zei hij woensdag 16 januari tijdens de laatste lezing van de open campus serie lectures van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het thema ging over medicinale planten.

Volgens Mans moet er wel wetenschappelijk bewijs geleverd worden dat deze planten inderdaad heilzaam zijn voor de mens. De farmacoloog gaf aan Radio 10 aan dat onze medicinale planten op de internationale markt gebracht moeten worden. En om ervoor te zorgen dat er harde wetenschappelijke gegevens waaruit blijkt dat de medicijnen verkregen uit onze flora inderdaad genezend werken.

Mans geeft aan dat het gebruik van de verschillende medicinale planten zoals de bekende morenga thee goed te gebruiken is bij een gevarieerd dieet maar wilt ervoor waarschuwen deze middeltjes indien ze niet getest zijn niet te gebruiken voor medicinale doeleinden.

Farmacoloog Dennis Mans gisteravond tijdens de laatste lezing van de open campus serie lecture blok 3. De lezing wordt vanavond afgesloten met een paneldiscussie met als thema: hoe kunnen traditionele en westers wetenschappelijke kennis met de beschikbare hulpbronnen van het Guyana schild, bijdragen aan gezondheid en duurzaamheid.

Comments are closed.