Duur transport water Commewijne wordt teruggedraaid

Vermissing
oktober 12, 2016
Aanpak medische missers moet beter
oktober 12, 2016
Show all

Duur transport water Commewijne wordt teruggedraaid

Vicepresident Ashwin Adhin deelde gisteren De Nationale Assemblee mee dat de regering zich aan het beraden is over het probleem van de fikse transportkosten van water, in het district Commewijne. Tijdens een vergadering van de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen, zal de minister van Natuurlijke Hulpbronnen met een voorstel hierover op de proppen komen.

Het verzorgingsgebied is al onder het beheer van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Alle vijftien watertrucks blijken nu defect te zijn en moeten in orde worden gemaakt. Dit zal ervoor zorgen dat de hoge transportkosten zullen worden teruggedraaid, meent vicepresident Adhin.

In het parlement werd het acuut waterprobleem in Commewijne, maar ook die in het district Brokopondo door diverse parlementsleden aangekaart.

In Commewijne moeten mensen tussen de 300 en 400 SRD betalen voor twee kubieke meter water. Verschillende dorpen in Brokopondo hebben ook geen water, waardoor veel ouderen die verzorging nodig hebben, het huis niet uit kunnen.

Er wordt uitgekeken naar de nodige verlichting voor deze problemen. (Starnieuws)

Comments are closed.