Duitsland maakt plan om kansloze vluchteling direct terug te sturen

Abbas zegt Oslo-akkoorden met Israël eenzijdig op
oktober 1, 2015
17 bommen in pakketjes Chinese stad, zeker 7 doden
oktober 1, 2015
Show all

Duitsland maakt plan om kansloze vluchteling direct terug te sturen

2015-09-14 18:28:00 epa04930462 German Interior Minister Thomas de Maziere gives a press briefing during a special European Justice home affairs ministers council in Brussels, Belgium, 14 September 2015. The council met for preparation ahead of the European Council on 15-16 October 2015. The Council is expected to hold discussions on the basis of the latest information on migratory flows and the situation on the ground. Ministers will also look into the progress made in the ongoing implementation of a number of measures and will establish a work programme for the upcoming months in the area of migration. EPA/OLIVIER HOSLET

 

De Duitse regering werkt aan een wet die het mogelijk maakt om vluchtelingen die geen kans maken op asiel, terug te sturen aan de grens. CDU-minister De Maizière heeft dat gezegd. Het plan komt van de Beierse zusterpartij CSU. Of de wet er ook echt komt is de vraag, want coalitiepartner SPD is tegen. De CSU hoopt met de maatregel de stroom vluchtelingen aan de grens met Beieren in te dammen.

Volgens het plan moeten vluchtelingen die per trein of auto naar Duitsland komen aan de grens gescreend worden. De Maizière wijst erop dat op vijf grote Duitse luchthavens op dezelfde manier wordt gewerkt. Vreemdelingen kunnen daar worden vastgezet en na onderzoek worden geweigerd, zegt de minister. De regering heeft nog geen besluit genomen. De SPD ziet er vooralsnog niets in. Het kan alleen worden ingevoerd als Duitsland zich houdt aan de Europese asielrichtlijnen en de verplichting om vluchtelingen op te nemen. Volgens De Maizière is dat het geval.

 

 

 

Comments are closed.