Duitsland eist Europese actie in vluchtelingencrisis

Chemiebedrijven Peking niet veilig’
augustus 21, 2015
Sport 21 augustus
augustus 21, 2015
Show all

Duitsland eist Europese actie in vluchtelingencrisis

2015-08-18 00:00:00 epa04888129 Refugees sit in front of a tent on the grounds of the refugee reception facility in Trier, Germany, 18 August 2015. A 32-year-old asylum seeker died in Trier due to serious head injuries. EPA/HARALD TITTEL

Duitsland gaat de druk op Europa opvoeren om een oplossing te vinden voor de vluchtelingencrisis. Minister van Binnenlandse Zaken De Maizière vindt het huidige tempo waarin de EU de problemen aanpakt onacceptabel. Afgelopen woensdag werd bekend dat Duitsland dit jaar waarschijnlijk 800.000 asielaanvragen moet verwerken. Dat lijkt Berlijn te hebben wakker geschud, zegt correspondent Jeroen Wollaars. “De Duitsers zijn het zat, het speelkwartier is voorbij vinden ze.”. “Duitsland gaat alles uit de kast trekken om de EU-landen onder druk te zetten om genoeg vluchtelingen op te vangen”, zegt hij.

“Ze zetten hun volle gewicht erachter. Zodra Duitsland dat doet, kunnen de andere lidstaten niet meer duiken.”  In een interview met de zender N24 heeft De Maizière stevige kritiek op andere Europese landen. Over Slowakije, dat gisteren aankondigde geen moslims op te willen vangen omdat er geen moskeeën zijn, zei hij: “Dan moeten ze die maar gaan bouwen. Zonder gekheid, zo kan het niet.” Hij sprak ook de aspirant-leden op de Balkan aan, die afgewezen vluchtelingen van hem weer moeten terugnemen.

Comments are closed.