‘Bigi Boi’ in top vijf UFC-ranglijst
december 12, 2019
Schengenvisum duurder; indienen aanvraag mag eerder
december 12, 2019
Show all

DSB transformeert naar digitale bank

Aantal branches onder de loep; geen gedwongen ontslagen

De Surinaamsche Bank (DSB) zal de komende jaren sterk inzetten op digitalisering. Het transformatieproces daartoe is al ingezet. Dat zei de in augustus aangetreden directeur Steven Coutinho afgelopen weekeinde in het programma ’10 op Zondag’. Dat is ook één van de redenen dat de bank cheque’s wil uitfaseren. Ook diensten als handmatige giro-opdrachten moeten in de nabije toekomst tot het verleden gaan behoren. Diensten die tijdrovend zijn en de bank niks opleveren. Vandaar dat er nu voor sommige diensten geld wordt gevraag, een trend die internationaal ook in gang is gezet, zegt Coutinho.

Coutinho zegt dat de transformatie naar een digitale bank ook consequenties heeft voor het aantal branches van de DSB. Er komen in ieder geval geen nieuwe bij.

Door de focus te richten op digitaal bankieren en kritisch kijken naar de noodzaak van het huidige aantal branches, betekent ook dat er op termijn minder personeel nodig is. Echter, Coutinho benadrukt dat zulks niet betekent dat personeel gedwongen moet vertrekken.

Steven Coutinho, sinds augustus de nieuwe directeur van De Surinaamsche Bank. Afgelopen zondag sprak hij in het programma ’10 op Zondag’. Het tweede deel van dat interview is komend weekeinde te horen via Radio 10.

Comments are closed.