DSB Bank lijdt verlies; bezorgd over terugval economie

12-maandsinflatie is 77,1% in september
november 10, 2016
Clinton hoopt dat Trump succesvolle president wordt
november 10, 2016
Show all

DSB Bank lijdt verlies; bezorgd over terugval economie

De Surinaamsche Bank (DSB Bank) heeft het eerste halfjaar 2016 met een fors verlies afgesloten. Dit negatieve resultaat is volgens Chief Executive Officer Sigmund Proeve vooral toe te schrijven aan de toegenomen kredietvoorzieningen. De verwachtingen voor de rest van dit boekjaar zijn gespannen. De directie van de bank zegt alle maatregelen te zullen treffen zodat de negatieve resultaten kunnen worden verkleind. Bij de macro-economische beschouwingen is de leiding van de bank bijzonder kritisch en legt vinger op de zere plekken.

In het onlangs uitgebrachte halfjaarrapport zegt de directie van DSB Bank dat 2015 zich vooral gekenmerkt heeft door toenemende turbulentie op diverse fronten. “In 2015 nam de economische crisis in hevigheid toe en werd het evident dat de beleidsmakers onvoldoende voorbereid waren om de effecten van de Surinaamse economische teruggang een halt toe te roepen. De inflatie is in de eerste 6 maanden van dit jaar sterk toegenomen in samenhang met de verdere verslechtering van de wisselkoers. De 12-maand inflatie is per 30 juni 2016 ruim 63% terwijl het jaar daarvoor (30 juni 2015) nog ongeveer 5% was,” stelt de bank.

De leiding van de financiële instelling staat ook stil bij het ondersteuningspakket is overeengekomen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). “Wij vertrouwen er op dat met de strakke begeleiding van de internationale instellingen de Surinaamse regering de teruggang van de economie kan stoppen en de voorgenomen groei en ontwikkeling ook daadwerkelijk kan realiseren. Wij bepleiten uiteraard de betrokkenheid van alle geledingen uit de Surinaamse samenleving daarbij. Starnews

Comments are closed.