Draaibaar: ‘STVS-manager toont grootheid’

Meer dan 35 % opkomst bij jeugdparlementsverkiezingen Nickerie
december 11, 2013
Dagbladen overzicht
december 11, 2013
Show all

Draaibaar: ‘STVS-manager toont grootheid’

Hoofdredacteur Hennah Draaibaar vindt het ‘groot’ van manager Shirley Lackin van de STVS dat die publiekelijk de ware toedracht heeft uitgelegd rond de kwestie van het stopzetten van een uitzending van het Jeugdjournaal. “Ik vind het groot van de STVS om toe te geven dat er niets mis is met het programma en dat het niet uit de uitzending mocht worden gehaald. Wij zijn bij het Jeugdjournaal slechts bezig op een kindvriendelijke manier het recht op vrije meningsuiting bij te brengen en dat doen we al tien jaar”, zegt Draaibaar aan Starnieuws.

Maandagavond werd naar zeggen van Lackin, zonder haar medeweten het programma uit de ether gehaald, toen verslag zou worden gedaan van de 8 december herdenkingsdienst die elk jaar wordt gehouden. Dat kwam de staatszender op flinke kritiek te staan en werd het voorval bestempeld als censuur.

Volgens Draaibaar wordt met de reactie van Lackin recht gedaan aan het recht op vrije meningsuiting, zoals vastgelegd in de grondwet en andere internationale verdragen waar Suriname partij bij is. De hoofdredacteur is er content mee dat Lackin de garantie geeft dat het programma mag worden uitgezonden. Dinsdagavond is het item normaal uitgezonden, waarbij openlijk over deze kwestie is gesproken en aandacht is besteed aan de Internationale Dag voor de rechten van de mens. Bron: Starnieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.