Draagvlak voor gelijke behandeling LGBT’s neemt toe ‘Verklaring van Paramaribo’ voor gelijke rechten LGBT ’s en hetero ’s op komst

Politie op zoek naar informatie over overleden man
juni 14, 2017
IOC draagt Ban Ki-Moon voor als voorzitter ethische commissie
juni 14, 2017
Show all

Draagvlak voor gelijke behandeling LGBT’s neemt toe ‘Verklaring van Paramaribo’ voor gelijke rechten LGBT ’s en hetero ’s op komst

Het draagvlak voor de gelijke behandeling van de LGBT-gemeenschap in Suriname groeit. Dat bleek gisteren tijdens de ronde van de ‘Verklaring van Paramaribo’. Bij de eerste conferentie, in juni vorig jaar, tekenden zestien organisaties de verklaring die bedrijven een houvast moet bieden om discriminatie en uitsluiting van LGBT’s op de werkvloer tegen te gaan. In de praktijk is gebleken dat leden die werkzaam zijn in verschillende organisaties of een eigen onderneming hebben, tegen een aantal issues aanlopen, vertelt Winston Lieveld de directeur van Parea, de vereniging voor gay professionals in Suriname.

Het uiteindelijk doel is dat LGBT-werknemers dezelfde rechten krijgen als hun heteroseksuele collega ‘s. Lieveld benadrukt dat de discriminatie op grond van seksuele oriëntatie verboden is in het wetboek van strafrecht. Daarnaast biedt de gelijke behandeling enorm veel voordelen.

De ‘Verklaring van Paramaribo’ is één van de uitkomsten van de Workplace Pride-conferentie van juni 2016. Onder de bedrijven en organisaties die het document gisteren hebben getekend zijn Optiek Ninon, Advocatenkantoor Van Dijk-Silos, Alembo NV, Women ’s Right Center en NV Self Reliance.

Comments are closed.