Dorpen Zuid West via luchtbrug van water voorzien

Voetbaltrainers Suriname en Guyana gaan alles uit de kast trekken
maart 16, 2019
Print-house voor nieuwe e- ID in gebruikgenomen
maart 16, 2019
Show all

Dorpen Zuid West via luchtbrug van water voorzien

Het DC Collectief, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn begonnen met een luchtbrug naar Zuid West Suriname, om inheemsendorpen daar te bevoorraden met water.

Door de droogte staat het water in kreken, rivieren laag en mede door een defect in de waterzuiveringsinstallatie is er in dorpen als Kwamalasamutu een schrijnend tekort aan water ontstaan. Terwijl de SWM de zuivering rehabiliteert en nieuwe bronnen aanboort, zullen de inheemsendorpen Kwamala Samutu en Sipaliwini van water worden voorzien. Voor het bulktransport worden heli’s van het leger ingezet.

Wendel Purperhart, die namens de SWM betrokken is bij deze spoedoperatie. Vorige week had districtscommissaris Theresia Cirino van het bestuursressort Coeroenie/Sipaliwini aan het hoofd van een spoedmissie zich persoonlijk georiënteerd in Kwamalasamutu.

 

DC Theresia Cirino van het bestuursresort Coeroenie.

Ook in Brokopondo is de SWM druk met de aanleg van een waterleidingnetwerk voor de dorpen rond het stuwmeer. De voorbije week is daar een tweede filtertank is geïnstalleerd.

Henry Stekkel, die de SWM-operatie in Brokopondo coördineert. De dorpen aan de Brownsweg worden voorzien van oppervlaktewater uit het stuwmeer, dat na zuivering naar meer dan duizend huishoudens wordt verpompt. Vorige week werd bekend dat het water in Brokopondo net als in de rest van het land, aan alle strenge veiligheidseisen voldoet.

Comments are closed.