Dorp Diitabiki krijgt permanente watervoorziening

Politie verbrandt ruim 2200 kilogram drugs
januari 18, 2019
DJ Splashmaster Gilly lanceert eerste muziekproductie voor 2019 op zijn jaardag
januari 18, 2019
Show all

Dorp Diitabiki krijgt permanente watervoorziening

Gaaman Bono Velanti maakt dankbare indruk bij beleven heugelijk moment

Voor de vele dorpsbewoners te Diitabiki in (Marowijen of Sipaliwini) was donderdag een heugelijke dag. De komst van stromend drinkwater uit de kraan is een feit. Na baanbrekend werk van een speciale missie van de S. W. M. Is een technisch team van medewerkers in geslaagd een permanente oplossing te vinden voor het waterprobleemin het gebied. Het positief gevolg is dat ook de Graman Akontu Felanti school (enige Basisschool te Diitabiki) na jaren weer de beschikt over stromend water uit de kraan.

U hoorde Henry Stekkel, Regio Chef Binnenland van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij en Jenny Ethel, schoolhoofd van de Graman Akontu Felanti school te Diitabiki. De school beschikt sinds donderdag over schoon en veilig stromend water uit de kraan.

Gaaman Bono Velanti maakt een dankbare indruk bij het beleven van dit moment. Vanuit zijn residentie te Diitabiki spreekt het grootopperhoofd van de ’N Dyuka stam van een heugelijk feit dat sinds donderdag een duurzame oplossing voor het waterprobleen in zijn gebied is gevonden.

De stem van Gaaman Bono Velanti van de ’N Dyuka Marron stam vanuit zijn residentie in Diitabiki.Daarvoor hoorde u Henry Stekkel, Regio Chef Binnenland van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij en Jenny Ethel, schoolhoofd van de Graman Akontu Felanti school.

Comments are closed.