Doorlichting politiecontrole post Burnside nog op schema

Dagbladen overzicht – 19 februari 2019
februari 19, 2019
Drugs en geld in beslag genomen bij inval in Albina
februari 19, 2019
Show all

Doorlichting politiecontrole post Burnside nog op schema

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) neemt maatregelen om de post Burnside in Coronie beter te laten functioneren. In het recente verleden is er kritiek geuit op de manier waarop politieambtenaren daar hun werk doen. Er zou zelfs sprake zijn van het tegen betaling doorlaten van illegalen en verboden spullen. Regiocommandant-West Retitia Forster zegt dat de kwestie aan de orde is gekomen tijdens het werkbezoek van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, afgelopen januari.

Ondertussen hebben de manschappen van post Burnside instructies gekregen ook de controle op goederen, zoals groenten, fruit en vee op te voeren. Volgens Forster zijn deze zaken tegenwoordig in trek bij dieven en het vermoeden bestaat dat ze voor de verkoop naar Paramaribo worden overgebracht.

Regiocommandant-West Retitia Forster. Post Burnside is in 2008 ingesteld door toenmalig Justitie & Politie-minister Chandrikapersad Santokhi, om de grensoverschrijdende criminaliteit uit Guyana het hoofd te kunnen bieden.

Comments are closed.