Doorgang Oostwestverbinding nabij Coronie weer mogelijk

Alle slachtoffers aanslag Londen zijn moslims
juni 19, 2017
Maisha Neus houdt protest in omgeving parlement
juni 20, 2017
Show all

Doorgang Oostwestverbinding nabij Coronie weer mogelijk

Weggespoeld gedeelte hersteld; water trekt weg

Het verkeer op de Oostwestverbinding, ter hoogte van kilometer 111 in Coronie, kan zijn weg weer normaal vervolgen. Gisteravond spoelde een gedeelte van de weg, weg. Volgens eerdere berichtgeving zou een duiker het hebben begeven. De districtssecretaris van Coronie Anusiata Rigters verduidelijkt dat het niet aan de duiker heeft gelegen. Het water zou de weg hebben ondermijnd zegt ze. Er wordt nu met het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gekeken welke andere plekken van dat gedeelte van de Oostwestverbinding moeten worden aangepakt. Intussen worden ook de kuilen in de weg gedicht zegt Rigters.

Coronie heeft de afgelopen periode meer dan zijn portie aan wateroverlast gekregen. Bijvoorbeeld in het gebied van Ingikondre kwam het water tot een hoogte van 40 cm. Op andere plaatsen stond erven en wegen blank. De ministeries van LVV en OWT&C sloegen de handen ineen om hulp te bieden. Zo zijn direct machines naar belangrijke plekken gedirigeerd om de waterlozing te bewerkstelligen. Dat probleem lijkt voor een groot deel verholpen.

Districtssecretaris van Coronie Anusiata Rigters, die zegt dat het verkeer over de Oostwestverbinding in Coronie weer doorgang heeft. Gisteravond spoelde een gedeelte van de weg tussen kilometer 111 en 112 weg. Autoriteiten hebben met man en macht gewerkt om de weg te herstellen. Daarnaast wordt ook de wateroverlast in het district nog aangepakt.

Comments are closed.