Door brand verwoeste parlementsgebouw verrijst na 23 jaar uit as

Verkeerssituatie Van ‘t Hogerhuysstraat ongewijzigd
november 5, 2019
Sportverslagen – 5 november 2019
november 5, 2019
Show all

Door brand verwoeste parlementsgebouw verrijst na 23 jaar uit as

Het oude parlementsgebouw, op de hoek van de Henck Arronstraat en de Grote Combéweg, zal na 23 jaar herrijzen. Het pand brandde op 1 augustus 1996 af. Maandag is de symbolische eerste steen voor de start van de bouwactiviteiten gelegd. De herbouw maakt deel uit van het project Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). De financiering komt uit een lening van US$ 20 miljoen, ter beschikking gesteld door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons onthulde het projectnaambord en toonde zich verheugd dat er eindelijk een aanvang wordt gemaakt met de herbouw-activiteiten.

De IDB-vertegenwoordiger in Suriname, Cesar Falconi, markeerde in zijn toespraak de herbouw als het moment dat het verleden een plek kan krijgen.

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaf op haar beurt aan dat het gaat om veerkracht, om na een traumatische gebeurtenis op te staan, aan te pakken en herstellen.

Ook het aangrenzende pand, het vroegere Ministerie van Algemene Zaken, ging in de vlammen op en de herbouw daarvan is opgenomen in het PURP-project. Volgens planning duurt het project twee jaren en het wordt uitgevoerd door het internationaal aannemingsbedrijf 23rd Metallurgical Construction Co.

Comments are closed.