Dood Dominio door schuld van militair nog niet bewezen

Onderwijsministers Suriname en Nederland in overleg
januari 20, 2015
NPS niet bang voor partij Hooghart
januari 20, 2015
Show all

Dood Dominio door schuld van militair nog niet bewezen

Het is volgens de Militaire Politie (MP) voorbarig om het veelbesproken optreden van de militair tijdens de aanhouding van enkele jongens aan de Ruthlaan voor diefstal van een auto als een ‘fout’ te betitelen. Volgens plaatsvervangend commandant Floyd Mettendaf zal het onderzoek dit nog moeten uitwijzen. Bij die actie werd de zestienjarige scholier Dominio Hiwat dodelijk getroffen door een kogel uit het vuurwapen van een militair.

De familie van het slachtoffer is boos over het optreden van de militair en vraagt zich voornamelijk af of er bewust geschoten is op de jongens of dat dit per ongeluk is gebeurd. De leiding van school waarop Hiwat zat  heeft van het ministerie van Onderwijs een verbod gekregen om over Hiwat met de pers te praten, meldt directrice Peggy Sofonie aan de Ware Tijd.

De klasgenoten van Dominio uit klas 1B, was maandagochtend bedrukt en verdrietig. Klassenvoogd Amatdanoeri zegt dat hij het slechte nieuws zaterdag heeft gehoord end at hij Hiwat “nooit op die manier heeft ervaren”. Hij omschrijft de doodgeschoten leerling als “een jongen die niet rustig was, maar ook niet overdreven druk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.