Donkere wolken boven nieuwe Surinaamse Luchtvaart Maatschappij Fly Allways

Nederlands/Zwitsers bedrijf Amazone Resources beweert dat gestart wordt met export
oktober 28, 2016
Bejaarde voetganger 58ste verkeersdode
oktober 28, 2016
Show all

Donkere wolken boven nieuwe Surinaamse Luchtvaart Maatschappij Fly Allways

De maatschappij zou betalingsproblemen hebben, nauwelijks vracht en een van haar twee Fokker 70-toestellen wordt gebruikt als bron voor reserveonderdelen om het tweede vliegtuig in de lucht te kunnen houden. Dit bericht de nieuwswebsite Caribbean News Now! vandaag, vrijdag 28 oktober.

De huidige financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij staat het niet toe, dat het tweede toestel blijft vliegen. ‘Het verzoek van Fly Allways voor uitbreiding van de tijd om de belangrijkste onderdelen van haar vliegtuig te kunnen onderhouden, zoals de revisie van het landingsgestel, is afgewezen door de Surinaamse luchtvaartautoriteit’, zegt een bron.

‘Dat heeft ertoe geleid dat een toestel, dat gebruikt wordt voor reserveonderdelen voor het tweede toestel, aan de grond moet blijven.’ De dichtstbij zijnde locatie in het Caribisch gebied waar de Fokker een onderhoudsbeurt kan krijgen is Curaçao, maar er zijn onbevestigde berichten, dat geen van de beide Fokker-toestellen voor onderhoud op dat eiland is geweest.

‘Na twee jaren in Suriname zijn de beide Fokker-vliegtuigen nog steeds niet in een onderhoudshangar geweest. Fly Allways beschikt nog niet over een goedgekeurde locatie voor onderhoud’, aldus de bron tegenover Caribbean News Now!. Met crediteuren en personeel die te maken hebben met achterstallige betalingen en inhoudingen op salarissen ziet de toekomst er niet goed uit voor Fly Allways.

Het management van de maatschappij zou overwegen om te verhuizen naar een andere lidstaat van de CARICOM. ‘Piloten moeten akkoord gaan met een aanzienlijke korting op hun salaris of anders vertrekken’, zegt de bron. De zogenoemde ladingsfactor tussen Suriname, Guyana en Barbados is onder de 30 procent. Tussen Barbados en Guyana zijn gemiddeld slechts twintig  stoelen bezet. Plannen om op Haïti te gaan vliegen zijn van tafel’, bevestigt een tweede bron.

Comments are closed.