DOE vraagt president op te treden tegen partijgenoten

Onderwijsministerie stuurt wiskunde- en natuurkundeleerkrachten naar Marowijne
januari 14, 2020
10 Mobiel – Faskia Heynes – 14 januari 2020
januari 14, 2020
Show all

DOE vraagt president op te treden tegen partijgenoten

Uitspraken Abrahams en Afonsoewa ‘opruiend’ en ‘beledigend’

In reactie op bepaalde uitspraken gedaan op de kadermeeting van de NDP vorige week vrijdag, heeft de politieke partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) een open brief gericht tot de president en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Hierin wordt hij gevraagd niet bij naam genoemde partijgenoten te corrigeren.

Duidelijk is dat wordt verwezen naar partij-ondervoorzitter Ramon Abrahams en assembleelid Silvana Afonsoewa. De taal die door het tweetal is gebezigd kan volgens DOE als “opruiend” en “beledigend” worden getypeerd.

“Met afschuw hebben wij kennisgenomen van het, in onze beleving, opruiend gedrag van exponenten van de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit gedrag, gepaard met grove beledigingen, is voornamelijk gericht tegen de Rechtelijke Macht”, luidt de bedoelde passage uit de open brief.   Met de uitspraken hebben Abrahams en Afonsoewa volgens DOE afbreuk gedaan aan de rechtstaat. De partij eist van de president en NDP-voorzitter dat hij “zeer nadrukkelijk corrigerend optreedt en zich distantieert van de uitlatingen, als medeverantwoordelijke voor de waarborging van de rechtstaat”.

Comments are closed.