DOE-voorzitter Breeveldreageert niet op vertrek Schalkwijk

Goede opkomst voor KTPI nieuwe stijl
januari 26, 2015
Sport 26 januari
januari 26, 2015
Show all

DOE-voorzitter Breeveldreageert niet op vertrek Schalkwijk

Carl Breeveld, voorzitter van politieke partij DOE, wil nog niet reageren op het uitreden van Marten Schalkwijk, medeoprichter en oud-voorzitter van DOE. Zo meldt DWT-Online.Schalkwijk zou al op 6 januari een brief naar het bestuur van de partij gestuurd waarin hij zijn lidmaatschap opzegt. Omdat hij tot nu toe geen reactie terug heeft gekregen, heeft hij zijn besluit zelf bekend gemaakt, zeg Schalkwijk in gesprek met de Ware Tijd.

Ik ben een publiek persoon en men wil weten waar ik sta, want ik wordt heel vaak aangesproken”, verklaart Schalkwijk nader. Behalve directeur van het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) is hij ook als hoogleraar verbonden aan de Anton de Kom Universiteit Suriname. Tegenover de Ware Tijd zou Breeveld geen reactie willen geven. Een reden daarvoor geeft hij niet.

Schalwijk geeft als reden voor de opzegging op, teleurgesteld te zijn, dat de partij hem als man van het eerste uur de afgelopen jaren nauwelijks betrokken heeft, bij het wel en wee van de partij. Ook vindt hij dat voorzitter Breeveld te veel macht naar zich heeft toegetrokken. Verder is hij teleurgesteld over wat de partij voor het ressort Coeroenie in Sipalawini, terwijl dat ressort het enige is ressort waar DOE de meerderheid heeft gekregen.

Schalkwijk heeft zijn besluit weloverwogen genomen zegt hij. “Ik ga niet over een nacht ijs. Ik ga ook niet zomaar naar een andere partij en weet ook nog niet wat ik ga stemmen”, aldus Schalkwijk die zich nu wel vrijer voelt om commentaar op ontwikkelingen te geven, tegenover de DWT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.