DOE presenteert speerpunten op weg naar 2020

Dagbladen overzicht – 4 juni 2019
juni 4, 2019
ABOP-fractieleider Brunswijk ondersteunt eigen lid Belfort niet
juni 4, 2019
Show all

DOE presenteert speerpunten op weg naar 2020

Alleen de verkiezingen ingaan optie bij ontbreken geschikte partner

De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) heeft haar verkiezingsplan en bijbehorende speerpunten maandag gepresenteerd tijdens een persconferentie in ‘Ons Huis’. Berryl Morris en Roche Cameron, beiden lid van het wetenschappelijk bureau van DOE, presenteerden het verkiezingsprogramma. De financiële huishouding, infrastructuur, internationale samenwerking, ondernemerschap, veiligheid, ruimtelijke ordening, onderwijs en overheidsbestuur staan hoop op de agenda. Ten aanzien van het Onderwijs vindt DOE, dat het curriculum in de toekomst de focus moet leggen op de talenten van Surinamers.

DOE richt zich met het programma op bestuurlijke vernieuwing. Onderdeel daarvan is dat districten meer zeggenschap krijgen over de ontwikkeling in hun eigen omgeving, conform de decentralisatie-gedachte. Als voorbeeld haalde Cameron het district Brokopondo aan.

De partij gaat er vooralsnog vanuit dat het alleen meedoet aan de verkiezingen op 25 mei 2020. Hoewel samenwerking niet wordt uitgesloten, moeten eventuele partners voldoen aan de kernwaarden van de partij, zei voorzitter Steven Alfaisie.

DOE-voorzitter Steven Alfaisie. Bij de verkiezingen van 2015 en 2010 haalde de partij steeds één zetel. In de meeste recente peiling van onderzoeksbureau Nikos, staat DOE op nog geen zetel.

Comments are closed.