DOE: Leven volgens God’s plan

Suriname vijfde rijkste van Caricom
december 26, 2013
Verdachte verhangt zich in cel
december 26, 2013
Show all

DOE: Leven volgens God’s plan

Rond de Kersttijd gedenken Christenen wereldwijd, dat God een plan welke Hij jaren geleden had aangekondigd, op een bepaald moment in de historie ook heeft gerealiseerd. Het doel van dit plan was om God en mens met elkaar te verzoenen en de mensheid in staat te stellen weer te leven volgens het plan van God Kerst herinnert ons aan de geboorte van de persoon Jezus Christus, die God waardig heeft bevonden om: Het verzoeningsplan uit te voeren, ons voor te leven hoe je als mens weer kan gaan leven volgens Gods plan en te ondersteunen bij onze pogingen om volgens Gods plan te leven.

Gelukkig kunnen wij u vertellen dat het plan bedoeld is voor alle mensen, ja voor de gehele schepping. Het staat bovendien garant voor vrede, hoop en voorspoed, zaken waar wereldwijd,- dus ook in Suriname – mensen naar verlangen. Ja wij zien zelfs dat sommige individuen, groepen en organisaties zich daarvoor zelfs grote inspanning getroosten. We zien helaas ook dat even zoveel mensen zich inspannen om de vrede van zichzelf en anderen te verstoren, dat zij zichzelf en anderen de hoop op een menswaardig bestaan ontnemen, ja dat mensen proberen de voorspoed van anderen tegen te houden.

We denken hierbij aan: Vele jongeren met en zonder diploma, die zonder werk zitten, burgers met een beperking, die vaak effectieve hulp ontberen, vele woningzoekenden, die de hoge huurtarieven niet kunnen betalen, geen perceel kunnen bekomen en daarom met velen in een te kleine woning moeten vertoeven. Vele gevallen van kindermisbruik en huiselijk geweld. Corruptieve praktijken die ongestraft voortgang vinden. Mensenhandel zoals die ook in Suriname voorkomt. Chaos op het vlak van dubieus verleende bouwvergunningen tot het opzetten van bedrijfspanden waardoor wonen in veel buurten ondragelijk wordt.

Het slordig betalingsbeleid van de overheid Het voortdurend onweerstaanbaar verlangen naar vrede, hoop en voorspoed, doet op alle mensen in de wereld, dus ook in Suriname, een dringend beroep om aan zelfonderzoek te doen. We moeten ons afvragen wat wij beter moeten doen, wat we anders moeten doen en wat wij absoluut moeten nalaten. In ons land is verzoening zo nodig, zijn rolmodellen zo nodig, hebben wij hulp nodig om te leven volgens Gods plan: “instrument te zijn van vrede, hoop en voorspoed”. Wie wil zich hiervoor inzetten?  De DOE partij roept nog meer Surinamers op om zich vanaf vandaag te laten gebruiken als instrument van vrede, hoop en voorspoed. Op de plaats waar u woont, waar u werkt, waar u sport, kortom overal waar we komen kunnen wij het instrument zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.