Dodson: Geen verdere verhoging EBS-tarieven

Marlon Oosterling nieruwe directeur SWM
januari 19, 2016
Harde woorden over en weer op partijconferentie VHP
januari 19, 2016
Show all

Dodson: Geen verdere verhoging EBS-tarieven

“Ik kan u zeggen dat de verdere verhoging van het elektriciteitstarief van de baan is. Het gaat niet door.” Dit zei Regilio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) maandag tijdens een persconferentie. De tarieven zijn met 60% verhoogd en zouden in april met 20% verder de lucht in gaan. De verbruiker betaalt momenteel 35 cent per kilowattuur voor energie. Dit bedrag werd vorig jaar als eerste tranche ingevoerd voor het basistarief van 58 cent per kilowattuur. De nieuwe aansluitingen van 1 fase zullen kosteloos zijn en de andere fasen zijn aanmerkelijk goedkoper geworden. Dit is alleen geldig voor een afstand binnen 80 meter van de stroompaal. Voor een 2 fase aansluiting binnen 40 meter tot de paal zal nu SRD 300 betaald worden. Bij een 3 fase aansluiting tot 40 meter wordt SRD 500 in rekening gebracht. Voor de grote en industriële aansluitingen zijn de bedragen tussen de SRD 1000 en SRD 1500.

Verschillende componenten hebben geleid tot de aanhouding van de tariefaanpassing. “De brandstoftarieven zijn omlaag gegaan. Op basis daarvan is ook gekeken naar de gewijzigde situatie voor wat betreft Suralco en de doorberekening van de energiekosten,” deelde Dodson mee. Hij gaf aan dat er een ‘commissie basistarieven’ is die gaat kijken naar de verschillende componenten. In de prijscomponenten zijn ook meegenomen de devaluatie.

De bewindsman roept de gemeenschap op verantwoord om te gaan met stroomverbruik. “Je betaalt wat  je verbruikt”. Dodson meldt dat met het nieuwe directieteam, onder leiding van Rabin Parmessar, het bedrijf ervoor zal zorgen dat er energie ter beschikking blijft. STARNWS

Comments are closed.