Dodental Parijs drama naar 140: gijzeling beëindigd; twee terroristen gedood

Franse president Hollande kondigt noodtoestand af en sluit grenzen
november 14, 2015
Sport 14 november
november 14, 2015
Show all

Dodental Parijs drama naar 140: gijzeling beëindigd; twee terroristen gedood

Drama Parijs

‘Volgens bijgestelde cijfers zouden zo een 140 mensen zijn omgekomen, tijdens de reeks van beschietingen en explosies die plaatsvonden vrijdagavond in de Franse hoofdstad Parijs. Terroristen openden op zes a zeven locaties het vuur op nietsvermoedende Franse burgers. Ook deden zich enkele explosies voor, veroorzaakt door zelfmoordbommen.

Volgens nieuwssite NU.nl zouden de meeste slachtoffers, zeker honderd, zijn gevallen in het Parijse theater Bataclan. Daar werden concertbezoekers eerder vrijdagavond vastgehouden door terroristen. Drie van de zwaar gewapende mannen zouden bij een bevrijdingsactie van een speciale Franse politie-eenheden zijn gedood.  Enkele terroristen zouden op de vlucht zijn geslagen.

Noodtoestand

President Francoise Hollande heeft vanacht samen met premier Manuel Valls en zijn ministers van Buitenlandse zaken en Justitie, een bezoek hebben gebracht aan Bataclan. Eerder riep het Franse staatshoofd in een verklaring de noodtoestand uit over geheel Frankrijk en zijn alle Franse grenzen gesloten. Hollande riep de bevolking op binnen te blijven. Ook zijn honderden militairen naar de Franse hoofdstad gedirigeerd om de burgerij te helpen beschermen.

Hollande sprak zijn medeleven uit aan de familie van slachtoffers en riep hij de Fransen op sterk te zijn in deze moeilijke situatie.

 

 

Comments are closed.