Basiszorg krijgt speciale werkgroep
september 4, 2020
SLM Boeing 777-200 heet ‘Bird of the Green Paradise’
september 4, 2020
Show all

Dodental COVID-19 in Suriname op 73

De jongste cijfers op de COVID-19 website geven aan dat er nog een persoon is overleden aan het virus. Het dodental staat daardoor op 73. Suriname heeft momenteel 824 actieve cases op een totaal van 4.215 positief geteste personen. Meer dan 3.300 mensen zijn tot zover genezen verklaard van COVID-19.

Dit weekeinde en het daaropvolgende geldt er een uitgebreide lockdown-periode. Van vrijdag 20:00u s’ avonds tot maandag 05:00u s’ ochtends is het verboden om over straat te zijn, tenzij voorzien van een dispensatiebrief. De persvoorlichter bij het KPS, hoofdinspecteur Humphrey Naarden, doet een beroep op de samenleving zich aan de maatregelen te houden. Het COVID Quick Response Team, bestaande uit ambtenaren van de Arbeidsinspectie, Defensie en Regionale Ontwikkeling en Sport, het politiekorps en BOG, is nu wettelijk bevoegd boetes te schrijven.

Er gaan controles worden gehouden bij de bruggen over de Suriname-, Saramacca-, Nickerie- en Coppenamerivier en over het Saramacca-kanaal, zal er een gemotoriseerde surveillance plaatsvinden en zullen ook mini-roadblocks worden opgezet. 

Comments are closed.