Doden en gewonden door uitgebreid rebellenoffensief in Aleppo 

Spanje heeft nieuw kabinet na moeizame formatie
november 4, 2016
Oud minister Sandriman overleden
november 4, 2016
Show all

Doden en gewonden door uitgebreid rebellenoffensief in Aleppo 

Rebellen in de Syrische stad Aleppo hebben hun offensief donderdag uitgebreid om het beleg van de door hen gecontroleerde wijken in het oosten van de Syrische stad te doorbreken. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen.

Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten meldde dat ten minste vijftien burgers om het leven zijn gekomen en meer dan 120 anderen gewond zijn geraakt.

De opstandelingen die af willen van president Bashar al-Assad gingen naar eigen zeggen de tweede aanvalsfase in. Volgens getuigen ging die gepaard met drie zelfmoordaanslagen met auto’s vol explosieven.

Het zou hebben geleid tot hevige gevechten in westelijke delen van Aleppo, waar regeringstroepen de dienst uitmaken. Het Syrisch staatspersbureau SANA sprak van zware granaatbeschietingen door terroristen. Syrië en bondgenoot Rusland hebben voor vrijdag een wapenstilstand afgekondigd. Ze zullen gedurende tien uur geen luchtaanvallen uitvoeren, om inwoners en opstandelingen de gelegenheid te geven Aleppo te verlaten. In Oost-Aleppo worden volgens schattingen nog zeker 250.000 mensen belegerd.

Comments are closed.