Doden en gewonden door bomaanslag in centrum Bangkok

Mogelijk meningitisbesmetting bij internationaal scoutingevenement Japan
augustus 18, 2015
OM in beroep tegen veroordeling Pistorius’
augustus 18, 2015
Show all

Doden en gewonden door bomaanslag in centrum Bangkok

Bij een aanslag met twee bommen in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn maandag minstens negentien mensen om het leven gekomen, onder wie vier buitenlanders.

Dat melden verschillende Thaise en internationale media. Zeker 123 mensen zijn gewond geraakt. De Thaise politie bevestigt dat zich onder de gewonden veel buitenlanders bevinden. Het zou vooral gaan om toeristen uit China en Taiwan. Drie slachtoffers komen uit China en één uit de Filipijnen. Zeker vijftien Chinese toeristen zijn gewond geraakt. De aanslag vond midden op straat plaats bij de hindoeïstische Erawan-openluchttempel, een toeristische trekpleister gelegen in een drukbezocht gebied. Twee bommen ontploften: de eerste bom was bevestigd aan een elektriciteitsmast voor de tempel, de andere was verstopt in een motorfiets.

Op en in de buurt van de explosie, zijn nog twee andere bommen gevonden; onder meer een explosief dat was vastgemaakt aan de pilaar van een treinviaduct. Volgens de autoriteiten zijn deze onschadelijk gemaakt en is het gebied veilig. Wel wordt op bij toeristen geliefde plaatsen elders in de stad gezocht naar andere explosieven. De explosies hebben in het wegdek een enorme krater achtergelaten.

Comments are closed.