Doden door instorten dak van WK-stadion in Brazilië’

Senaat stemt Berlusconi weg
november 28, 2013
Sneeuwstorm bedreigt Thanksgiving in de VS
november 28, 2013
Show all

Doden door instorten dak van WK-stadion in Brazilië’

Een deel van het dak van het in aanbouw zijnde WK-stadion in Sao Paulo is woensdagmiddag ingestort. Daarbij zijn twee doden gevallen en is één persoon gewond geraakt, melden Braziliaanse autoriteiten. De constructie kwam naar beneden doordat een hijskraan om nog onbekende redenen instortte en bovenop het dak van het stadion terecht kwam. De kraan vervoerde op het moment van het ongeluk een deel van het dak.

Het dodental was waarschijnlijk veel hoger geweest als het dak niet tijdens lunchtijd was ingestort. Veel arbeiders waren tijdens de ramp niet op de bouwplaats aanwezig omdat ze aan het eten waren. In het stadion in de grootste stad van Brazilië moet op 12 juni 2014 door het thuisland de openingswedstrijd van het mondiale voetbaltoernooi worden afgewerkt. De Sao Paulo Arena was zo goed als voltooid.

Uiterlijk half december moeten de Brazilianen de WK-stadions overdragen aan de FIFA. De verwachting van zowel het gastland als de wereldvoetbalbond was dat de ruim 65.000 stoeltjes tellende arena in Sao Paulo op tijd gereed zou zijn, dit in tegenstelling tot de stadions in Manaus en Cuiabá.  Er waren in en rond het stadion in Sao Paulo tijdens de afrondende bouwfase dagelijks 1600 arbeiders aan het werk. Door de ramp zal het stadion nu zo goed als zeker niet op tijd af zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.