DNA wacht rechterlijk vonnis in kwestie Sapoen en Chitan af

Joan Nibte laakt uitspraken Somohardjo
juli 30, 2015
Sigmund Proeve positief over werking Financieel Economisch Platform
juli 30, 2015
Show all

DNA wacht rechterlijk vonnis in kwestie Sapoen en Chitan af

De voorzitter van De Nationale Assemblée, Jennifer Geerlings-Simons, is niet bevoegd om op welke grond dan ook gekozen parlementsleden de toegang te ontzeggen tot vergaderingen om hun werkzaamheden uit te voeren. Daarom wacht de leiding van DNA het rechterlijk vonnis in de zaak van leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, tegen de politieke partij Pertjajah Luhur af.

Deze is één van de besluiten die dinsdag in een huishoudelijke vergadering is genomen.  De Pertjajah Luhur (PL) heeft haar dissidente leden Sapoen en Chitan teruggeroepen. Tegelijkertijd eist de politieke partij dat de voorzitter van de assemblee deze twee leden de toegang tot DNA-vergaderingen ontzegt.

De assemblee zegt, zoals in alle andere gevallen in het verleden, de rechterlijke uitspraak in de zaken met betrekking tot de terugroeping van de afvallige PL-leden, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, af te zullen wachten. Totdat de rechter vonnis in deze heeft gewezen, heeft het parlement zijn voorzitter de opdracht gegeven deze leden niets in de weg te leggen om hun werk als parlementariër te doen, en hen daarbij als alle andere leden te behandelen.

Comments are closed.