Dagbladen overzicht – 21 februari 2020
februari 21, 2020
Update: Roemer nieuwe governor; zaterdag beëdiging
februari 21, 2020
Show all

DNA-vergadering afgeblazen

Parlement wil antwoorden op economische vraagstukken

De Nationale Assemblee (DNA) eist informatie over de actuele financieel-economische en monetaire situatie in het land. Een plenaire vergadering over enkele nationaliteitswetten is donderdag afgeblazen, omdat de volksvertegenwoordiging eerst die belangrijke informatie wilde hebben van de regering. De vergadering werd geschorst nadat regeringscoördinator in het parlement, minister Soewarto Moestadja, stelde niet zeker ervan te zijn dat Financiënminister Gillmore Hoefdraad naar het college zou komen om de antwoorden te produceren.

Tijdens de schorsing werd duidelijk dat Hoefdraad niet aanwezig zou zijn, omdat hij nog bezig was met het uitwerken van de opgevraagde informatie.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die de DNA-vergadering over naturalisatiewetten donderdag heeft afgeblazen. Parlementsleden vroegen om informatie over de Financieel-economische en monetaire status van het land. Hoefdraad kon volgens informatie niet ingaan op de vragen, omdat die eerst uitgewerkt moeten worden.

Comments are closed.