DNA-vergadering afgeblazen vanwege coronabesmetting

Sportverslagen – 15 oktober 2020
oktober 15, 2020
Vrouwelijke parlementariërs maken duidelijke statement tegen gewelddadigheden en moord op vrouwen
oktober 16, 2020
Show all

DNA-vergadering afgeblazen vanwege coronabesmetting

  • Minister Amoksi naar parlement, ondanks quarantaineplicht
  • Regering verzweeg aanwezigheid besmette bewindsman  
  • Klokkenluider Parmessar uit vergaderzaal gezet door DNA-voorzitter Bee

De vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) werd donderdag abrupt gestaakt, nadat bleek JusPol-minister Kenneth Amoksi in de vergaderzaal aanwezig was, terwijl hij in quarantaine moet zijn. Voor de parlementsvergadering aanving werd nog gewag gemaakt van het besmettingsgevaar vanwege Grond- en Bosbeheerminister Diana Pokie, die vorige week positief voor COVID-19 is getest. De voorzitter van het parlement Marinus Bee zei nog in niet mis te verstane bewoordingen dat de aanwezige leden van het ministersteam geen gezondheidsrisico vormen voor DNA-leden en personeel:

De assembleevoorzitter sloeg de plank wel degelijk mis. Na zowat een uur vergaderen werd de aanwezigheid van minister Amoksi plotseling opgemerkt; een feit dat de regering verzuimde mee te delen aan het parlement. NDP-fractieleider Rabin Parmessar fungeerde als klokkenluider en hij maakte zich boos over de wijze waarop er gesold wordt met de gezondheid van anderen.  

Bee probeerde enigszins de aanpak van de regering te verdedigen, wat erop neerkwam dat Parmessar het gelag moest betalen en de zaal onder politiebegeleiding moest verlaten.

Deze assembleevergadering waarin het onderwijs in relatie tot de coronacrisis op de agenda stond, is tot nader order uitgesteld.

Comments are closed.