DNA stemt medio november over Wet Industriële Hennep

Vandaag In Het Verleden – 17 oktober 2019
oktober 17, 2019
Sportverslagen – 17 oktober 2019
oktober 17, 2019
Show all

DNA stemt medio november over Wet Industriële Hennep

Er komen strenge voorwaarden voor het telen van industriële hennep. Wetgeving is momenteel in de maak om cannabis tot ontwikkeling te brengen in de agrarische sector.

De wet is woensdag 16 oktober in commissieverband besproken en klaargestoomd voor de plenaire vergadering. Medio november wordt de wet in stemming gebracht.

Uit de manier waarop de indieners van het initiatiefvoorstel de geest van de wet omschrijven, valt te halen dat er hoge verwachtingen zijn van de hennepteelt ten behoeve van de nationale ontwikkeling. Toch zal de productie van industriële hennep gesanctioneerd worden door de wet. Alleen vergunninghouders zijn toegestaan om aan hennepteelt te doen. Ook zijn er veiligheidskleppen ingebouwd in de wet om te voorkomen dat verdovende middelen via hiaten een legale basis krijgen.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserrij in zijn commentaar op het initiatiefvoorstel dat momenteel onder de hamer ligt in De Nationale Assemblee. De bedoeling is dat medio november de wet voor legalisatie van industriële hennep in stemming wordt gebracht.

Comments are closed.