DNA stelt Hoefdraad niet in staat van beschuldiging

Jogi uit de zaal gezet tijdens laatste vergaderdag DNA
mei 19, 2020
PAHO houdt media-infosessie over COVID 19 verslaggeving
mei 19, 2020
Show all

DNA stelt Hoefdraad niet in staat van beschuldiging

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal niet vervolgd worden voor vermeende betrokkenheid bij corruptieve handelingen bij de Centrale Bank van Suriname (CbvS).

De Nationale Assemblee (DNA) heeft eerder vanochtend de vordering van de procureur-generaal, om de minister in staat van beschuldiging te stellen, met 28 stemmen afgewezen.

Het besluit komt niet als een verrassing, aangezien de coalitie ruim van tevoren had aangegeven achter Hoefdraad te zullen blijven staan. Volgens de coalitieleden is niet Hoefdraad, maar juist de pg de discutabele persoon binnen het juridisch proces. De pg zou onvolledige informatie naar DNA hebben verstuurd met slechts één doel: Hoefdraad te laten ontslaan zodat het financieel klimaat in het land verder kan verslechteren.

Rond kwart over 1 vanmorgen werd de vordering van de pg om minister Hoefdraad te vervolgen, afgewezen in De Nationale Assemblee.

In reactie hierop stellen onder meer politieke tegenstanders als DOE en DA’91 dat de coalitie zich wederom heeft opgesteld als de beschermheer van corruptie. Volgens Angelique Del Castillo, voorzitter van DA’91, leek het bijna niet mogelijk om verder af te glijden. Wat nu weliswaar is bewaarheid.

Angelique Del Castillo van DA’91, die erg ontstemd is dat het parlement tegen een staat van beschuldiging van minister Gillmore Hoefdraad heeft gestemd, waardoor hij in wezen vrijuit gaat voor vermeende malversaties en corruptie, daar er geen onafhankelijk onderzoek komt naar zijn handelingen.

Comments are closed.