DNA-lid Edward Belfort wil opheldering gebruik bivakmutsen door politie

Doorstart MMC onwaarschijnlijk
juli 17, 2018
Natuurbeheer vraagt aandacht voor situatie katachtigen
juli 17, 2018
Show all

DNA-lid Edward Belfort wil opheldering gebruik bivakmutsen door politie

DNA-lid Edward Belfort wil opheldering van Justitieminister Stuart Getrouw over het gebruik van bivakmutsen binnen de politie. Belfort, zelf ook afkomstig uit het Korps Politie Suriname (KPS) en gewezen bewindsman op het departement, vroeg hier vorige week om in het parlement. De volksvertegenwoordiger eiste te weten of het gebruik van de gezichtsbedekking opgenomen is in het politie handvest.

Waarnemend Korpschef Roberto Prade zegt in eerste instantie desgevraagd door Radio10 dat het geen gebruik is dat de speciale politie-eenheden optreden met bivakmutsen. Met het oog op de bestrijding van de zware criminaliteit en het veiligheidsaspect eromheen, wordt het zo nu en dan overwogen. Prade benadrukt dat zijn manschappen weten dat het dragen van bivakmutsen tijdens acties niet de norm is.

Roberto Prade, waarnemend korpschef van de politie. Hij reageerde op de vraag van oud-Justitieminister Edward Belfort die in De Nationale Assemblee (DNA) meer wilde weten over de gezichtsbedekking die speciale eenheden van het korps gebruiken bij verschillende acties. Bivakmutsen functioneren als een vorm van identiteitsvermomming.

Comments are closed.