Diverse bus- en boothouders vandaag uitbetaald

Bromfietsers grootste groep verkeerslachtoffers vanaf 2007
december 4, 2013
Drugsverdachten ingerekend
december 4, 2013
Show all

Diverse bus- en boothouders vandaag uitbetaald

De verschillende bus- en boothouders melden dat zij vandaag hun achterstallige gelden ontvangen hebben. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), is aan het inventariseren of iedereen nu is betaald. Hij is niet over te spreken dat veel scholieren vanaf 21 november geen les hebben kunnen volgen, waar door het ondrwijs schade heeft ondervonden. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt dat alle stukken gestuurd zijn naar het ministerie van Financiën. Themen vindt dat bij de Centrale Betaaldienst selectief wordt gewerkt.

Niet alle stukken van de leden van de OBS zouden zijn doorgestuurd voor betaling. Hij hoorde vandaag van een bank dat er op fiat wordt gewacht van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Governor Gillmore Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de CBvS vaak wordt beschuldigd van niet willen betalen. “Dat klopt helemaal niet. Er wordt betaald naar gelang er opdrachten komen. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Gisteren zijn alle stukken gefiatteerd”, deelt Hoefdraad mee.

Hij merkt op dat de bank geen individuele betalingen ziet, maar alleen met codes werkt. “Vaak wordt gezegd dat Financiën doorgeeft dat de betaling bij ons ligt. Wat er ook bij ons komt, wordt gelijk betaald, zodra wij de opdracht daartoe krijgen”, ontzenuwt Hoefdraad de hardnekkige bewering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.