10 Mobiel – Jair Haan -13 november 2020
november 13, 2020
Wetgeving overkoepelend orgaan voedselveiligheid in de maak
november 13, 2020
Show all

Divali in het teken van goede gezondheid

Praalwagen roadshow in Nickerie

De Suriname dia is gisteravond aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein. Gisteravond is de Suriname Dia aangemaakt op het onafhankelijkheidsplein. Onder de aanwezigen was ook president Chan Santokhi en andere kabinetsleden. Dit in verband met Divali, het lichtjesfeest voor belijders van het hindoegeloof. Divali wordt volgens de kalender morgen in Suriname gevierd, maar in principe wordt vijf dagen stilgestaan bij de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis en overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid. Divali staat ook in het teken van goede gezondheid. Tegen de achtergrond van de covid-19-pandemie wordt dit jaar extra stil gedaan bij de wensen en gebeden voor goede gezondheid:

Aniel Manurat, voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS), die reeds 13 jaren speciale activiteiten organiseert in verband met het lichtjesfeest Divali.

De gebruikelijke Diwalie fakkeloptochten in de verschillende ressorten van het district Nickerie zijn vanwege de covid-19 situatie dit jaar omgebouwd tot een praalwagen roadshow. Dit evenement vindt zoals gebruikelijk vanavond de avond voor het Divaliefeest plaats. Volgens districtscommissaris Senrita Gobardan is na uitputtend beraad met de politie en het covid-19 managementteam Nickerie besloten toestemming aan de organisatie Triedew te verlenen voor dit evenement. De burgermoeder bleef donderdagmiddag bij een ontmoeting met de pers lang stilstaan bij vooral de regels die zijn gesteld voor deelnemers en toeschouwers van deze praalwagen optocht

Vanavond wordt ook in aanwezigheid van de organisatie scv Karishma, DNA leden en DC  op het Brassaplein de Nickerie dia worden aangestoken. Dit evenement is ook hier niet toegankelijk voor het groot publiek.

Comments are closed.