Districtsraad Nickerie wil inkomsten districtsfonds verhogen

Nog steeds geen uitbetaling subsidie aan bushouders
augustus 17, 2017
Rekenen en Taal blijven probleemvakken GLO-6
augustus 17, 2017
Show all

Districtsraad Nickerie wil inkomsten districtsfonds verhogen

De districtsraad (dr) van Nickerie gaat na hoe zij de inkomsten van het districtsfonds kan verhogen, vermeld De Ware Tijd online. “We moeten uitkijken naar mogelijkheden, bijvoorbeeld het innen van parkeergelden en het invoeren van toeristenpasjes voor Bigi Pan”, zei ondervoorzitter Azeez Khodabaks woensdag tijdens een reguliere vergadering van de raad.

“Als het aan ons lag, zouden wij het al lang hebben doorgevoerd, maar er zijn zaken waaraan gewerkt moet worden. De inkomsten zullen in elk geval terugvloeien in de gemeenschap. Met de verkregen middelen kunnen we bijvoorbeeld de rollers van de sleephelling bij de ingang van Bigi Pan herstellen.”

Hanisha Jairam, districtsadministrateur, heeft tijdens de vergadering cijfers gepresenteerd over de eerste zes maanden van 2017. Daaruit blijkt dat er tot eind juli SRD 62.000 in het districtsfonds is gestort “en er zijn uitgaven die nog gedaan moeten worden. Als we alles aftrekken wat we gaan uitbetalen, dan hebben wij nul cent over in kas”, zegt Khodabaks.

Jairam geeft aan dat er geprobeerd wordt het hoofd boven water te houden door alle bezuinigingsmaatregelen. Met de reguliere inkomsten kan de districtsraad de operationele kosten betalen, zegt Jairam. Het is echter niet mogelijk om grootschalige projecten uit te voeren.

Op basis van de aanvraag over het dienstjaar 2017 is voor Nickerie per beschikking aangegeven SRD 1,5 miljoen, SRD 375.000 per kwartaal. Jairam zegt dat over het eerste kwartaal niet het hele bedrag is ontvangen en dat het bedrag voor het tweede kwartaal is afgewezen. “We wachten nu op dat van het derde kwartaal en dat is nog in behandeling.”

Comments are closed.