Directoraat Cultuur houd Caribische tentoonstelling

Dagbladen overzicht – 17 juli 2019
juli 17, 2019
Glyfosaat tot januari 2021 gedoogd
juli 17, 2019
Show all

Directoraat Cultuur houd Caribische tentoonstelling

In het kader van de bewustwording en het kennis vergaren over het Inheems erfgoed en archeologisch onderzoek, houdt het Directoraat Cultuur vanaf 15 juli de tentoonstelling “Caribbean Ties, Connected people then and now”. Het doel van de expo is de gemeenschap een beeld te geven over de complexe verscheidenheid van de Caraïbische samenleving vóór de komst van de Europeanen. Er zijn vier thema’s verbonden aan de tentoonstelling. Het eerste thema betreft ‘het multicultureel landschap’, terwijl het tweede thema ‘reizen, migratie en uitwisseling’ behelsd. Het derde thema omvat ‘het veranderend dieet en geloof’ en het vierde thema luidt ‘de toekomst van het verleden’. Cultuurdirecteur Elvira Sandie zegt aan Radio 10, archeologie heel belangrijk te vinden voor Suriname, want zo wordt de geschiedenis vastgelegd.

De vertegenwoordiger van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Harriette Vreedzaam-Joeroeja, vindt de expo een prachtig initiatief. Zij geeft aan dat het land slechts teert op informatie zoals de Europeaan die heeft vastgelegd. Naar haar mening zal de tentoonstelling voornamelijk Inheemsen helpen hun cultuur beter te leren kennen.

U hoorde VIDS-vertegenwoordiger Harriette Vreedzaam- Joeroeja en daarvoor Elvira Sandie, de directeur van het Directoraat Cultuur, een werkarm van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De tentoonstelling “Caribbean Ties, Connected people then and now”, bij het directoraat zelf aan de Grote Combeweg, is van 15 juli tot en met 19 augustus. Het moet in alle districten worden opgezet. De expo wordt ook simultaan in 12 landen in het Caraïbisch gebied en Nederland gehouden.

Comments are closed.