Directie en personeel Sport- en Jeugdzaken willen behoud ministerie

Misiekaba blikt tevreden terug op 10 jaar NDP-regering
juli 3, 2020
Eerste nieuwe DR – en RR-leden beëdigd
juli 3, 2020
Show all

Directie en personeel Sport- en Jeugdzaken willen behoud ministerie

Bieden minister Gopal daarvoor petitie aan

Directie en personeel van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken hebben vrijdagmorgen een petitie overhandigd aan minister Lalini Gopal. Erin pleiten ze voor het behoud van het departement. De nieuwe regering splitst het ministerie op: het Directoraat Sport gaat naar Regionale Ontwikkeling, Jeugdzaken wordt ondergebracht bij het Ministerie van Arbeid. Niet iedereen is gediend van de opheffing en dat is verwoord in de petitie die, alvorens het werd aangeboden aan de bewindsvrouw, werd voorgelezen door Dwight Prade, de onderdirecteur van het Onderdirectoraat Sportaccommodaties en Ruimten

Minister Gopal zei het verzoekschrift vandaag nog door te geleiden naar President Desi Bouterse. Indien sport en de jeugd als prioriteiten worden aangemerkt door de nieuwe coalitie moet de kwestie in heroverweging worden genomen en zelfs worden teruggedraaid vindt ze.

Jeugdambassadeurs Chermain Pansa en Sivern Hammen hebben zich direct sterk gemaakt voor behoud van het ministerie. Volgens het tweetal moeten er gesprekken worden gevoerd met de aankomende regeerders over onder meer de status van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) dat ook wordt gefaciliteerd door Sport- en Jeugdzaken.

Jeugdambassadeurs Chermain Pansa en Sivern Hammen, minister Lalini Gopal en onderdirecteur Dwight Prade op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Directie en personeel pleiten in een petitie voor de instandhouding van het ministerie.

Comments are closed.